Lentopiste-luottokortti

Vertailussa Suomesta saatavat lentopisteluotokortit – Mikä kannattaisi valita?

Lentopisteluottokortista voi olla paljon matkustavalle tuntuvasti hyötyä. Sen avulla voi kerätä palkintopisteitä, joilla voi varata ja maksaa lentoja, korottaa matkustusluokkaa, ja parantaa koko lentokokemusta eri tavoin. Tällaisia palkintopisteluottokortteja on saatavilla useita, ja niissä kaikissa on jonkin verran eroavaisuuksia. Lentopisteluottokorttia valitessa kannattaa olla jo valmiiksi kyseisen lentoyhtiön kanta-asiakas, jotta luottokortin hakeminen ja käyttäminen toimii sujuvasti. Parhaimmillaan lentopisteluottokortti voi antaa sinulle ilmaisia lentoja, halvempia verkko-ostoksia, sekä kasan monia muita etuja.

Mitä kannattaa huomioida lentopisteluottokorttia valitessa?

Kun harkinnassa on lentopisteluottokortti, kannattaa miettiä minkä lentoyhtiön kortilla saat eniten irti matkustamisesta. Jos yleensä lennät jokapaikkaan Norwegianilla, saattaa heidän korttinsa olla paras valinta, sillä olet jo keskittänyt lentosi heille. Jos taas lennät paljon Finnairilla, kannattaa miettiä heidän luottokorttinsa valitsemista. Lentopisteluottokortilla saat palkintopisteitä aina kun lennät kyseisen lentoyhtiön-, tai heidän kumppaniyhtiöidensä lennoilla. Usein saat pisteitä myös kaikista ostoksista, mitä teet luottokortin kanssa, oli kauppa mikä tahansa. Mitä enemmän siis lennät ja teet ostoksia korttia käyttämällä, sitä enemmän saat palkintopisteitä.

Suomessa on saatavilla yleisimmin kolmen eri lentoyhtiön lentopisteluottokortteja. Näitä ovat Norwegian, Finnair, sekä SAS. Näiden tarjoamat erilaiset luottokortit on listattu alla olevaan taulukkoon, jossa vertaillaan keskenään niiden pääpiirteitä. On hyvä huomata, että korteissa on jonkin verran eroavaisuuksia varsinkin koron, ja palkintopisteiden kerääntymisen tavoissa. Koska kaikki nämä ovat luottokortteja, kannattaa huomioida se, miten luottokorttilaskun tulee maksamaan, kuinka paljon luottoa tarvitsee, ja millaisia lisäetuja kortille saattaa tarvita.

 

Vuosimaksu Korko Luottoraja Palkintopisteet Muut edut & lisätiedot
Bank Norwegian Visa 0 e 19,99 % n. 10 % vuosituloista, luottoa pystyy korottamaan myöhemmin 5-20% lennoista, 1% kaikista kortilla tehdyistä ostosten hinnoista Matkavakuutus
Finnair Plus MasterCard 60 e 9 % + 3 kk Euribor 1000 e – 8000 e 1 e = 1 pistettä Matkavakuutus ja käteisnostoturva
Finnair Plus Diner’s Club 50 e 9 % + 3 kk Euribor 1000 e – 5000 e 1 e = 2 pistettä Sisäänpääsy Diner’s Club loungeen 19 e
Finnair Plus Visa (Danske Bank) 60 e 8,5% + 3kk Euribor ​ 1000 e – 10 000 e 1 e = 1 piste Matkavakuutus
SAS Eurobonus MasterCard 55 e 9 % + 3 kk Euribor 1000 e – 5000 e 1 e = 1 piste Matkavakuutus,
sisäänpääsy Diner’s Club loungeen 19 e 

Miten palkintopisteitä kerääntyy?

Kuten taulukosta huomaa, kaikki lentopisteluottokortit keräävät palkintopisteitä eri ostoksista eri tavoin. Norwegianin kortti eroaa muista siinä, että sen palkintopisteet otetaan prosentteina, 1 % kaikkien ostoksien hinnoista, ja 5-10 % lentojen hinnoista. Kaikilla muilla korteilla on käytössään 1 e = 1-2 pistettä kaava. Pisteiden kanssa kannattaa huomioida, ettei sama määrä pisteitä tarkoita samaa rahasummaa jokaisella lentoyhtiöllä. Esimerkiksi 5 000 pistettä voi antaa sinulle paljon enemmän etuja toisella lentoyhtiöllä, vaikka niitä olisikin työläämpi kerätä.

Pisteiden kertyminen kerrotaan parhaiten luottokortin omissa ehdoissa, ja niihin kannattaakin perehtyä kunnolla. Yleensä kaikkien lentoyhtiöiden kohdalla pisteitä saa eniten lentojen varaamisesta, mutta myöskin kaikista muista ostoksista, jotka tehdään tämän luottokortin kanssa. Voit siis kerryttää palkintopisteitä arjen kauppareissuilla, kunhan muistat aina maksaa tällä lentopisteluottokortilla. Monilla lentoyhtiöillä enemmän pisteitä saa myös ostamalla lentoyhtiön kumppaneiden tuotteita tai palveluja, esimerkiksi tiettyjen hotellien varauksia, autovuokrausta, tai kodin kunnostukseen liittyviä tuotteita. Jokaisella lentoyhtiöllä on omat kumppaninsa, joten se mistä näitä erikoisetuja saa, riippuu täysin lentoyhtiöstä.

Palkintopisteiden käyttäminen – Paranna lentokokemustasi!

Luottokortilla kerättyjä palkintopisteitä voi käyttää melkeinpä mihin tahansa, mikä liittyy lentämiseen. Voit käyttää pisteitä lentojen maksamiseen, lentolippusi luokan korottamiseen, lounge-sisäänpääsyihin, tai vaikka lisämatkatavaran maksamiseen. Joidenkin lentoyhtiöiden kanssa lentopisteet vanhenevat parin vuoden kuluttua jos niitä ei käytä, joten pisteitä kannattaa rohkeasti hyödyntää lentokokemuksen parantamiseksi. Monet lentoyhtiöt mahdollistavat myös erilaiset verkko-ostokset heidän yhteistyökumppaneidensa sivuilla. Palkintopisteistä syntyvää rahasummaa voi myös lahjoittaa hyväntekeväisyyteen, ja kaikilla lentoyhtiöillä onkin omat hyväntekeväisyyskohteensa, joihin pisteitä voi lahjoittaa.

Jotta palkintopisteistä saisi mahdollisimman paljon hyötyä irti, kannattaa luottokorttilaskun maksamisesta huolehtia ajoissa. Jos laskun antaa kasvaa korkoa, voi kaikki lentopisteillä syntynyt säästö olla turhaa. Tämän vuoksi luottokorttia harkittaessa niiden vertailu keskenään on tärkeää, ja ennen kaikkea asiakasta auttavaa. Kannattaa myös huomioida luottokorttia valitessa, liittyykö niihin jonkinlaisia “piilomaksuja”, kuten esimerkiksi kuukausittain toistuvia käsittelymaksuja, tai käteisnostomaksuja. Lentopisteluottokortti voi antaa sen omistajalle paljon, kuten halpoja lentoja, ainutlaatuisia etuja, ja matkavakuutuksen suojaamaan matkustajaa. Kannattaa kuitenkin olla tarkkana luottokorttia valittaessa, jotta jäät varmasti itse säästön puolelle.