Luottokorttityypit

Luottokortteja on viisi erilaista – Vertaile ja valitse niistä itsellesi sopivin vaihtoehto

 

Mitä eroa on eri luottokorttityypeillä?

Muista vertailla Suomen eri luottokortteja toisiinsa jotta löydät itsellesi sopivan vaihtoehdon.

Luottokortteja on monta eri tyyppiä, joita kannattaa vertailla toisiinsa ennen kuin niistä valitsee itselleen parhaimman vaihtoehdon. Yleisimmät ja tunnetuimmat luottokorttityypit joita voi hakea ovat; perusluottokortti, premium-luottokortti, bonuspiste-luottokortti, palkintopiste-luottokortti, sekä lentopiste-luottokortti. Näissä kaikissa on omat erikoisuutensa, ja niistä saatavat edut vaihtelevat suuresti. Myös erilaiset maksut ja luottoraja vaihtelevat paljon, joten erilaisia vaihtoehtoja kannattaa käydä tarkasti läpi kun luottokorttia on hankkimassa.

Moni luottokortti on suunniteltu nimenomaan esimerkiksi paljon matkustaville, paljon autoileville, tai usein tietyssä kauppaketjussa asioivalle. Luottokortista saatava hyöty on siis sitä suurempi, mitä useammin korttia käyttää ja mitä lähempänä luottokortin edut ovat sinun kiinnostuksen kohteitasi.  Esimerkiksi paljon matkustavan on hyvä harkita lentopisteluottokorttia, mutta harvoin lentävälle joku toinen luottokortti voi sopia paljon paremmin.

Kaikki eri luottokorttityypit  

Mikä sinulle on tärkeää luottokortin ominaisuuksissa?

1 Perusluottokortti

Jos luottokortille ei ole paljon tarvetta, eikä sinulla ole väliä kuka sen tarjoaa, mikä tahansa perusluottokortti ajaa asian hyvin. Perusluottokortti on normaali luottokortti, jota melkein jokainen pankki myöntää joko normaalin pankkikortin rinnalle, tai kokonaan tilalle. Perusluottokortin saa helposti omasta pankista, ja sitä satetaankin jopa mainostaa sinulle pankissa asioidessa. Tällainen luottokortti ei pidä sisällään suuria etuja, sillä kortti todellakin on vain luottokortti perustoiminnoilla.

Pankin asiakkaana luottokortin mukana saattaa saada esimerkiksi asiakasbonusta, mutta tästä saatavat hyödyt eivät yleensä ole kovin suuria. Perusluottokorteissa ei ole kovin suuria vuosimaksuja, ja niiden kulut ovat muutenkin melko matalat. Perusluottokortti saattaa sisältää joitakin perus-etuja, kuten ostoturvan, sekä ehkä jonkinlaisen vakuutuksen. Jokaisella luottokortilla on omat ehtonsa ja etunsa, jotka kannattaa tarkistaa tarkoin ennen kortin hankkimista, sillä ne vaihtelevat suuresti luottokortin myöntävän pankin perusteella.  Jos luottokortin käyttö on vähäistä ja haluat sen mielellään suoraan omasta pankista, perusluottokortti on kelpo ratkaisu.

Plussat: + Perusluottokortti on helppo hakea omalta pankilta 

Miinukset: – Perusluottokortti ei sisällä mitään ylimääräistä, eikä myöskään paljon etuja.     – Voi osoittautua turhan kalliiksi siihen nähden ettei kortista saa muuta hyötyä

 2 Premium-luottokortti

Suomalaiset pankit myöntävät yleensä myös premium-luottokortteja, joiden avulla on mahdollista saada enemmän etuja pankin sisällä. Tällaisia etuja voivat olla esimerkiksi alhaisempi korko, sekä edulliset vakuutukset. Premium-luottokortin saamiseen liittyy yleensä enemmän ehtoja, kuin normaaleihin perusluottokortteihin. Asiakkaalta saatetaan esimerkiksi vaatia tiettyä tulotasoa, ja vuosimaksu saattaa olla hyvinkin korkea. Premium-luottokortteja on monen tasoisia, halvimmat saa alle 100 euron vuosimaksulla, ja kalleimmat voivat lähennellä 1000 euroa vuodessa.

Plussat: + Etuja oman pankin sisällä ja mahdollisesti myös muualla     + Luottokortti on yhä omasta pankista

Miinukset: – Premium-luottokortti voi olla hyvinkin kallis     – Jos edut ovat vain pankin sisäisiä niistä ei välttämättä ole tarpeeksi hyötyä

3 Bonuspiste-luottokortti

Bonuspiste-luottokortin avulla voit kerätä jonkinlaisia kauppa- ja bonuspisteitä samalla kun maksat luottokortilla. Esimerkiksi S-Etukortti Visa ja K-Plussakortti MasterCard ovat tällaisia luottokortteja. Bonuspiste-luottokortti on hyvä ratkaisu silloin, kun bonuspisteet ja niiden kerääminen ovat asiakkaalle tärkeää. Tästä hyvä esimerkki on suurperhe, joka on keskittänyt kaikki ostoksensa tiettyyn kauppaketjuun. Näin tämän kauppaketjun luottokorttia käyttämällä he saavat bonusta ja maksutapaetua, sekä melko halvat luottokorttikulut. Myös monet muut luottokortit, kuten esimerkiksi St1 Visa- luottokortti, on tällainen bonuspiste-kortti. Se taas on suunniteltu erityisesti paljon autoileville.

Plussat: + Tietyn kauppaketjun bonuspiste-luottokortti voi tuoda suuria säästöjä sitä paljon käyttävälle

Miinukset: – Bonuspisteitä saadakseen on luottokorttia käytettävä malsukorttina tai etukorttina usein

4 Palkintopiste-luottokortti

Palkintopiste-luottokorteilla tarkoitetaan yleensä niitä luottokortteja, joissa palkintopisteitä kerätään jäsenyyden kautta.  Tällaisia ovat esimerkiksi American Express ja Diner’s Club luottokortit. Palkintopiste-luottokortteja on saatavilla monenlaisia, useilla eri hintatasoilla. Ne kaikki tarjoavat myös hieman erilaisia etuja. Palkintopiste-luottokortin avulla voi saada esimerkiksi alennusta joidenkin tiettyjen yritysten tuotteista.

Kerätyillä palkintopisteillä voi myös ostaa esimerkiksi lentolippuja ja muuta tavaraa, jotka kuuluvat luottokortin sovittuun pisteohjelmaan. Pisteohjelma riippuu täysin luottokorttiyhtiöstä. Pisteillä saattaa myös pystyä lyhentämään luottokorttilaskua. Yleensä mitä suurempi tällaisen luottokortin vuosimaksu on, sitä paremmat edut luottokortilla on saatavissa. Palkintopiste-luottokorttia haetaan suoraan luottokorttiyhtiöltä.

Plussat: + Etuja on saatavilla paljon    + Luottokortin etuja on aina mahdollista saada lisää etenemällä seuraavalle palkintopistetasolle

Miinukset: – Luottokortin vuosimaksu voi olla hyvin korkea    – Jotkin kortit voivat vaatia tiettyä tulorajaa luottokortin hakijalta

5 Lentopiste-luottokortti

Viime aikoina suosituiksi ovat nousseet erilaiset lentopiste-luottokortit, joiden avulla voi helposti kerätä lentopisteitä aina kun luottokorttia käyttää. Tällaisia ovat esimerkiksi Bank Norwegianin luottokortti, sekä Finnair Plus MasterCard. Jos tietyn lentoyhtiön palveluja käyttää usein, tällainen luottokortti on kätevä tapa kerätä kanta-asiakkaana pisteitä, joita sitten voi myöhemmin hyödyntää lentomatkoja varatessa. Näiden luottokorttien vuosimaksut eivät ole yhtä korkeita kuin palkintopiste-luottokorttien, vaan ne muistuttavat enemmän bonuspiste-luottokortteja.

Plussat: + Paljon matkustavalle lentopisteluottokortti on paras vaihtoehto, sillä kaikesta käytöstä kertyy pisteitä joita voi käyttää lentomatkojen maksuun

Miinukset: – Jos ei matkusta paljon, luottokortin edut eivät välttämättä ole itselle tarpeellisia

Lue lisää eri luottokorttityypeistä:

Perus- ja premium-luottokortit

Bonuspiste-luottokortti

Palkintopiste-luottokortti

Lentopiste-luottokortti

Miten haen luottokorttia ja mistä tiedän minkä valitsen?

Luottokorttia voi hakea luottokorttityypistä riippuen joko suoraan luottokorttiyhtiöltä, taikka pankilta. Useita luottokortteja voit myös vertailla suoraan luottokortit.fi- sivun avulla. Täytä etusivulta löytyvä luottokorttihakemus, ja me vertailemme ja kilpailutamme sinun tarpeisiisi sopivan luottokortin täysin ilmaiseksi, ja ilman sitoutumista itse luottokortin ottamiseen. Luottokortin valitsemisessa kannattaa kiinnittää huomiota siihen, mistä eduista on itselle kaikista eniten hyötyä.

Tietyssä kauppaketjussa ja jonkin lentoyhtiön vakioasiakkaana kannattaa harkita heidän luottokorttiaan, jolloin saaduista eduista on mahdollisimman paljon hyötyä. Jos haluaa saada etuja jotka poikkeavat täysin muista, kannattaa harkita palkintopisteluottokorttia. Premium- ja perusluottokortit taas ovat hyviä vaihtoehtoja ihmisille jotka eivät halua luottokortilleen mitään ylimääräistä. Tällöin sopiva kortti kannattaa valita vuosimaksun ja luoton koron, sekä esimerkiksi mahdollisen maksutapaedun perusteella. Parhaimman kortin tällöinkin löytää vertailemalla ja kilpailuttamalla.