Luottokortti voi olla pelastus matkalla – Auttaa näissä 5 tilanteessa

Joskus matkustaessa törmää tilanteeseen, josta selviää parhaiten vain luottokortin avulla. Luottokortin hankkimista kannattaa harkita varsinkin silloin, kun matkustaa paljon. Paljon matkustavalle suositellaan yleisesti lentopisteluottokorttia, jonka avulla on helppo kerätä lentopisteitä jonkin lentoyhtiön lennoille. Alla olevaan listaan on kerätty muutama tilanne tai asia, joissa luottokortilla pärjää kaikista parhaiten, ilman ongelmia.

1. Matkavakuutus luottokortin mukana

Usein luottokortin mukana saa matkavakuutuksen, joka on välttämätön ja tärkeä olla voimassa aina kun matkustaa ulkomaille, tai ihan vain pidemmälle Suomen sisällä. Matkavakuutuksia on useita erilaisia, ja niistä kannattaa valita itselleen sopivin. Luottokortin mukana tuleva matkavakuutus on usein tarpeeksi kattava perusmatkustamiseen, ja sen avulla voi reissata huoletta kun vahingoista ei tarvitse huolehtia. Jos esimerkiksi matkatavarat hukkuvat matkalla, auttaa matkavakuutus korvaamaan sinulle menetetyt tavarat, ilman turhia kuluja.

2. Lentokoneessa maksaminen vain luottokortilla

Joissakin lentokoneissa tai lentoyhtiöissä maksuvälineeksi ei käy muu kuin luottokortti, silloin kun halutaan tehdä ostoksia lennettäessä. Pankkikortteja ei välttämättä aina hyväksytä, juurikin sen takia ettei kilometrien korkeudessa ole tarpeeksi hyvää maksuyhteyttä. Luottokortilla ei ole samanlaista ongelmaa, vaan ostosten tekeminen tällä on helpompaa. Myöskään käteistä ei hyväksytä kaikilla lennoilla, sen hankaluuden takia. Lennolla käytetyt maksutavat vaihtelevat suuresti eri lentoyhtiöiden ja lentokoneiden välillä, mutta kirkkaasti helpoin tapa hoitaa maksuja yläilmassa on luottokortti.

3. Matkojen ja majoituksen varaaminen luottokortilla

Matkustaessa majoitus on yleensä syytä varata etukäteen, jotta majapaikka on varmistettu, eikä siitä tarvitse murehtia enää itse reissussa. Usein majoitusta varattaessa varaus on maksettava luottokortilla, eikä tähän käy normaali pankkikortti. Luottokortilla varaaminen on siitäkin syystä kätevää, että varauksesta saa rahat todennäköisemmin takaisin jos varaaja yrittää luistaa tehdystä sopimuksesta. Erilaisia huijareita on aina välillä liikkellä, ja näistä aiheutuneet menetykset on helpompi saada takaisin jos ne on tehty luottokortilla.

4. Apua matkan maksamiseen kun tilillä on rahat vähissä

Koska luottokorttia käytettäessä ei ostoksia tarvitse heti maksaa pois, on luottokortti kätevä apu silloin kun matkalla halutaan tehdä ostoksia tai muita hankintoja, eikä kaikkia rahoja omalta pankkitililtä haluaisi käyttää kerralla. Luottokortin avulla nämä ostokset voidaan maksaa myöhemmin osissa luottokorttilaskujen avulla, joten matkabudjetin ei tarvitse olla liian tiukka.

5. Auton vuokraaminen matkalla

Useissa matkakohteissa paras tapa nähdä laajempaa aluetta on vuokrata auto ajokäyttöön. Yleensä autovuokrausfirmat vaativat, että vuokraus on tehtävä luottokortilla. Vuokrausfirma saattaa veloittaa “pantin” luottokortiltasi, eli se vie jonkin summan jonka se sitten palauttaa kun auto palautetaan hyvässä kunnossa. Samanlaista toimintoa ei välttämättä voida tehdä pankkikortilla.

One thought on “Luottokortti voi olla pelastus matkalla – Auttaa näissä 5 tilanteessa”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *