Kuinka nuori voi saada luottokortin? Luottokorttien ikärajat vertailussa

Luottokorttia voi hakea useasta eri pankista täytettyään 18 vuotta, mutta usein pankit voivat vaatia hakijala myös huomattavasti korkeampaa ikää. Luottokortin ikärajana voi olla esimerkiksi 19, 20, 23 tai 24 vuotta.

Pankit ja luottoyhtiöt voivat itse päättää luottokorttien ikärajan, joten ikärajat voivat vaihdella eri pankkien välillä suurestikin. Alaikäinen henkilö ei voi saada luottokorttia Suomen lain mukaan. Luottokorttia voi olla hankala saada nuorena, kun säännöllisten tulojen saaminen ei vielä ole varmaa. Tämän vuoksi luottokortin saaminen korkeakouluopiskelijana on helpompaa, sillä opiskelijoilta ei vaadita säännöllisiä tuloja.

Miksi luottokorttien ikäraja vaihtelee?

Eri pankeilla on eri näkemyksiä ja säännöksiä siitä, kuinka vanha henkilö pystyy huolehtimaan luottokortista ja maksamaan luottokorttilaskun joka kuukausi. Koska säännölliset tulot voivat puuttua nuorelta hakijalta, eikä hänellä ole vakituista työpaikkaa, luottokortin hakemisessa voi olla vaikeuksia. Luottokorttien ikäraja voi vaihdella myös yhden pankin sisällä eri luottokorttien kesken. Perus- ja premium-luottokortit voivat vaatia eri ikärajan saman pankin sisällä, varsinkin jos premium-luottokortin luottoraja on reilusti korkeampi. Nuorta henkilöä voi auttaa luottokortin hakemisessa alhaisen luottorajan valitseminen, jolloin luottokortin riskit eivät ole yhtä suuret kuin korkealla luottorajalla.

Vertaile luottokortteja ikärajan perusteella – Mikä luottokortti 18-vuotiaalle?

Koska eri pankkien ja luottoyhtiöiden luottokortit ovat keskenään erilaisia ja niiden ikärajat vaihtelevat, on luottokortteja syytä vertailla toisiinsa. Ikärajan lisäksi luottokortin korkoprosentti ja kuukausimaksut ovat nuorelle hakijalle tärkeitä, sillä kortista ei kannata maksaa turhaan jo valmiiksi pienillä tuloilla. Katso tästä muutamien yleisimpien luottokorttien ikärajat ja muut eroavaisuudet!

Luottokortti Ikäraja Korkoprosentti Luottoraja Kuukausi/vuosimaksut
Bank Norwegian 23 19,99 % 10 000 € 0 €
Säästöpankki Visa 18 8,5 % + 3 kk Euribor 1000 – 10 000 € 2,50 €/kk
Osuuspankki Visa 18 7,0 % + 3 kk Euribor 1000 – 6 000 € 2,75 €/kk
Osuuspankki MasterCard 20 6 % + 3 kk Euribor 1000 – 6 000 € 50 €
Nordea Credit MasterCard 18-20 8,5 % + 3 kk Euribor 1000 – 5 000 € 52 €/vuosi
Diner’s Club 19 9,0 % + 3 kk Euribor Alkaen 2000 € 50-200 €/vuosi
K-Plussa MasterCard 20 9,5 % + 3 kk Euribor 1000 – 4000 € 0 e

 

Minkä ikäisenä luottokortti kannattaa hankkia? – Luottokortti nuorelle

Luottokortti kannattaa hankkia viimeistään silloin kun alkaa perustamaan omaa taloutta. Tällöin kustannukset ja erilaiset laskut alkavat viedä suuren osan tuloista, ja luottokorttia voidaan tarvita arjen apuna. Luottokorttia ei tule hankkia ennen kuin ymmärtää luoton idean ja perusteet, sekä pystyy vastuullisesti huolehtimaan luottokortista ja saapuvista luottokorttilaskuista. Usein luottokortin hankkimiseen tarvitaan säännöllisiä tuloja, jonka vuoksi nuorempien hakijoiden voikin olla hankala saada luotollista maksukorttia. Luottokortti tarjoaa kuitenkin paljon etuja kuten useimmiten matkavakuutuksen ja tuoteturvan ostoksiin, joten sen hakeminen kannattaa jos kortin hankkimiseen on valmis. Usein täysi-ikäisyyden jälkeen nuoret pääsevät helpommin matkustamaan ja tekemään ostoksia verkkokaupoista, jolloin luottokortti on loistava hankinta nuorenkin henkilön lompakkoon.

Luottokortin saaminen korkeakouluopiskelijana on usein helpompaa kuin luottokortin saaminen nuorena henkilönä ja pienillä tuloilla. Koska korkeakouluopiskelijoilta ei vaadita säännöllisiä tuloja, saa opiskeluaikana luottokortin helpommin opintopisteiden avulla. Jos on siis aloittamassa opinnot piakkoin, kannattaa odottaa että pääsee kirjoille korkeakouluun, ja tämän jälkeen kerätä tarvittavat opintopisteet luottokortin saamiseen. Jos luottokortille on tarvetta jo ennen opintojen aloittamista, tai korkeakoulu ei ole suunnitelmissa, voi luottokorttia hakea jo sen jälkeen kun on saavuttanut täysi-ikäisyyden. Opiskelijan luottokorteista ja niiden eroista voit lukea lisää täältä.