Mistä opiskelijalle luottokortti – Vertaile erilaisia luottokortteja ja valitse opiskelijalle parhain

Opiskelijan luottokortti pelastaa arjessa ja tarjoaa erilaisia etuja. Luottokortista on paljon hyötyä opiskelijan elämässä, ja sen saaminen on helppoa. Vertaile tästä erilaisia opiskelijan luottokortteja ja löydä itsellesi sopivin!

Saako opiskelija luottokortin? – Luottokortti opiskelijalle näillä ohjeilla

Opiskelijan on yllättävän helppo saada itselleen luottokortti, useammastakin eri pankista. Korkeakouluopiskelija voi saada luottokortin ilman säännöllisiä tuloja, usein tiettyä opintopistemäärää vastaan. Usean luottokortin kohdalla opintopisteitä pitää olla kerättynä 90 op, mutta jotkin pankit myöntävät luottokortin myös alhaisemmalla määrällä, tai täysin ilman opintopisteitä. Päätoiminen opiskelu on velvoite luottokortin saamiseen, kuten myös 18-20 vuoden ikä pankista riippuen. Kaikilta luottokortin hakijoilta vaaditaan myös puhtaita luottotietoja.

Luottoraja opiskelijan luottokortissa on yleensä melko alhainen, joka myös helpottaa kortin saamista. Luottoraja on yleensä 1000 – 2 000 euroa, ja luottokortin kulut ovat alhaiset. Luottokorttia voi yleensä hakea suoraan pankin omilta sivuilta, ilman sen suurempia neuvottelu pankissa. Luottokortit ovatkin yleistyneet opiskelijoiden joukossa ja luotollinen pankkikortti löytyy yhä useamman opiskelijan taskusta. Erityisen kätevä luottokortti on silloin kun opiskelija tekee ostoksia verkkokaupoista, varaa lentomatkoja tai joutuu tekemään suurempia hankintoja kuten huonekaluja.

Yleisimmät opiskelijan luottokortit vertailussa – Vertaile itsellesi sopivin luottokortti

Opiskelija voi saada luottokortin usealta eri pankilta. Tässä lista muutamasta tunnetuimmasta pankista jotka myöntävät opiskelijalle luottokortin. Katso tarkemmat ehdot ja tiedot luottokortista pankin omalta sivulta.

  • Osuuspankki. Opiskelija voi hakea OP-Visa luottokorttia jos hän on suorittanut vähintään 45 opintopistettä, joka yleensä täyttyy nopeasti jo ensimmäisen vuoden aikana. Luottoraja opiskelijan luottokortille on 2 000 euroa.
  • Aktia. Luottokortin voi saada Aktialta kun 90 opintopistettä on suoritettuna. Luottoraja luottokortille on 1 000 euroa.
  • Säästöpankki. Myös Säästöpankki myöntää opiskelijalle luottokortin kun 90 opintopistettä on kasassa. Luottoraja tässäkin kortissa on 1000 euroa. Jos opintopisteitä on 50-89 op, voi luottokorttia hakea 500 euron luottorajalla.
  • Nordea. Opiskelija voi hakea Nordealta MasterCard- luottokorttia 2 000 euron luottorajalla, eikä korttiin tarvita tiettyä opintopistemäärää.
  • Danske Bank. Luottokorttia voi hakea kun 90 opintopistettä on kasassa. Luottoraja Danske Bankin luottokortilla opiskelijalla on 1 000 euroa.
  • S-Pankki. Opiskelija voi hakea S-Pankilta luottokorttia jos hänellä on kasassa 90 opintopistettä. Luottoraja opiskelijalle on 1 000 euroa.
  • Bank Norwegian. Tämä pankki ei varsinaisesti myönnä opiskelijaluottokortteja, mutta on suosittu nuorten keskuudessa sen lentopisteiden keräystavan ja ilmaisen käytön takia. Ikäraja kortilla on hieman korkeampi, 23 vuotta.

Miksi opiskelijan kannattaa hankkia luottokortti? – Näin opiskelija hyötyy luottokortin käytöstä

Luottokortin hakeminen opiskelijana on usein helpompaa kuin luottokortin saaminen työelämään siirryttäessä. Työelämässä olevilta hakijoilta vaaditaan usein tarpeeksi pitkäaikaista työsuhdetta, sekä tarpeeksi suuria ja säännöllisiä tuloja. Opiskelijoilta ei yleensä vaadita muuta kuin riittävä määrä opintopisteitä luottokortin saamiseen. Jos luottokortin siis hankkii jo opiskeluaikana, on se valmiiksi omistuksessa työelämään siirryttäessä eikä kortin myöntämisestä tarvitse stressata. Opiskelijana hankittu luottokortti toimii vielä koulutuksen jälkeenkin joten luottokortti kannattaa hankkia vielä opiskelijana ollessa ja nauttia sen eduista jo etukäteen. Opiskelijan luottokortissa ei myöskään usein ole yhtä korkeaa kuukausimaksua, joten luottokortin pitäminen voi olla täysin ilmaista.

Luottokorttiin kuuluu yleensä runsaasti etuja, jotka pätevät myös opiskelijoihin. Matkavakuutus on suuri etu jonka usein saa ilmaiseksi luottokortin kanssa. Luottokortissa on yleensä myös aina mukana tuoteturvavakuutus, jonka kanssa ulkomaisista kaupoista voi tehdä huoletta ostoksia. Vaikka opiskelijan tulot eivät ole suuret, ei se tarkoita sitä etteivätkö hänen menonsa voisi kasvaa. Yllättäviä menoja saattaa ilmetä keskellä kuukautta, viikkoja ennen opintotuen saapumista. Tällöin luottokortti voi olla kätevä apu arjen menoissa ja niiden hoitamisessa. Kun luottokortin luottoraja pysyy alhaisena, ei luottoa tule myöskään kulutettua liikaa. Opiskelijan luottokortin kuukausikorko pysyy usein myös melko alhaisena, jolloin luottokorttilaskun erät eivät pääse nousemaan liian korkealle. Luottokortti on helppo ja kätevä keino joustavaan talouteen, ja oikein käytettynä se tukee taloutta opintotuen ja -lainan kanssa.