Palkintopiste-luottokortti

Luottokortit joilla keräät pisteitä luksukseen – Vertailussa palkintopiste-luottokortit

Palkintopiste-luottokorttien avulla voit kerätä pisteitä samalla tavalla kuin bonus-luottokorttien, ja lentopiste-luottokorttien kanssa. Palkintopiste-luottokortit eroavat näistä kahdesta siinä mielessä, että on suunniteltu tekemään arjesta hieman parempaa luksus-palvelujen avulla. Palkintopiste-luottokorttien etuohjelmat ovat hyvin laajoja, ja saat sitä enemmän etuja käyttöösi, mitä enemmän korttia käytetään.

Kaikista tunnetuin palkintopiste-luottokortti on American Express, jolta löytyy useita eritasoisia kortteja. Palkintopiste-luottokortin saamiseen vaaditaan yleensä tietty tulotaso, eikä korkeamman tason kortteja useinkaan saa ellei jo omista alhaisemman tason korttia. Useimmissa palkintopiste-luottokorteissa kaikista kortilla tehdyistä ostoksista 1 e = 1-2 pistettä. Kertyneitä pisteitä voi sitten käyttää erilaisten etujen maksamiseen, kuten lento- ja hotellimaksujen kuittaamiseen. Palkintopiste-luottokortit tunnistaa usein myös korkeasta vuosimaksusta, johon usein kyllä sisältyy paljon palveluja ja etuja, jotka maksaisivat ilman huomattavasti enemmän ilman korttia.

Vuosimaksu Peruskortin korko Luottoraja Eteneminen Etuohjelma Lisätiedot
American Express Peruskortti Green Card norm 6 e/kk, Platinum kortti 60 e/kk Kortti on maksuaikakortti ilman korkoa, viivästysmaksun korko on 7 % Määräytyy henkilökohtaisesti Laajat etenemismahdollisuudet. Basic-, Green, Gold-, Platinum-tasot. 1 e = vähintään 1 piste Kaikista kattavin etuohjelma. Mitä korkeampi taso, sitä paremmat edut.
Diner’s Club Peruskortti Classic 50 e, Premium-kortti 200 e 3 kk Euribor + 9 % Peruskortin luottoraja 2000 e Premium-taso, voi muuttaa myös Finnair tai SAS lentopistekortiksi 1 e = vähintään 1 piste Matka-, tapaturma, lapsi- ja syöpävakuutukset,
EuroCard Peruskortti EuroCard Gold 50 e 3 kk Euribor + 7 % 1000 – 10 000 e, enintään 10 % vuosituloista Vain yksi taso Pääsy 7 eri Euroopan maan lentokenttä loungeihin Matkavakuutus, yrityksille oma versio kortista.

Yllä olevaan taulukkoon on vertailtu vain muutamaa yleisintä palkintopiste-luottokorttia. Erilaisia palkintopiste-luottokortteja on saatavilla myös eri pankeilta Suomessa. 

Kannattaako palkintopiste-luottokortti? – Kerätyillä pisteillä etuja ja luksusta

Palkintopiste-luottokortin vuosimaksu on yleensä sitä korkeampi, mitä korkemmalla etenemistasolla luottokortti on. American Expressillä on selvästi eniten mahdollisuuksia edetä korkeimmalle tasolle, mutta myös korttien vuosimaksut nousevat suuresti kun edetään tasolta toiselle. American Expressin kanssa on syytä huomata, ettei kyseessä oikeastaan ole luottokortti. Heidän kauttaan hankitut kortit ovat maksutapakortteja, joita voi käyttää luottokortin tavoin, mutta luottokorttilasku on aina maksettava kokonaan pois. American Express -korttien kanssa mainittu korkoprosentti onkin siis viivästysmaksun korko, jos laskua ei pysty joku kuukausi kokonaan maksamaan.

Palkintopiste-luottokortin tärkein ominaisuus on pisteiden kerääminen, ja näiden pisteiden käyttäminen erilaisten etujen saamiseen. Ennen palkintopiste-luottokortin hankkimista kannattaa harkita tarkkaan saako kortin kautta tarpeeksi itselle hyödyllisiä etuja, ja tuleeko luottokorttia käytettyä niin paljon että pisteitä pääsee kertymään. Koska palkintopiste-luottokorttien vuosimaksu voi paisua yllättävän suureksi, vaatii se myös kortin käyttämistä jotta et maksa vuosittain turhaan käyttämättömästä kortista. Se mitä etuja korttiin kuuluu, riippuu täysin luottokortista, ja sen myöntäjästä. Usein edut liittyvät hotelliketjuihin, ravintoloihin ja erilaisiin tapahtumiin. Saatat saada esimerkiksi alennusta majoituksesta, lentomatkoista, taikka konserttilipuista. Etuihin kannattaa tutustua rauhassa luottokortin myöntäjän verkkosivuilla ennen kortin tilaamista.