UKK – Usein kysytyt kysymykset

Luottokorttien UKK – Usein kysytyt kysymykset luottokorteista

Luottokorttien vertailu ja kilpailuttaminen

Miksi luottokorttien vertailu kannattaa?

Luottokorttien vertailun avulla löydät itsellesi sopivan luottokortin, mahdollisimman halvalla. Eri luottokorttien välillä on suuria eroja, esimerkiksi vuosimaksun ja kortin korkoprosentin kanssa. Eri pankkien ja luottokorttien myöntäjien vertailu toisiinsa vie paljon aikaa, ja vaatii melko paljon vaivaa. Tämän takia vertailuun kannattaa ottaa avuksi jokin vertailupalvelu, kuten luottokortit.fi. Joku voi suosia luottokorttia jossa ei ole vuosimaksua, kun taas toiselle on tärkeää että luottokorttiin saa yhdistettyä lentopisteitä. Vertailemalla luottokortteja toisiinsa löydät juuri itsellesi sopivan luottokortin.

Miten vertailen luottokortteja?

Luottokorttien vertailu toisiinsa on helppoa, ja nopeaa. Voit vertailla luottokortteja täyttämällä hakemuksen, jonka löydät luottokortit.fi sivun ylälaidasta. Lähetettyäsi hakemuksen meille kilpailutamme sen usealla eri pankilla ja luotonantajalla, jotka sitten voivat tehdä sinulle tarjouksen luottokortista. Saat nämä tarjoukset suoraan sähköpostiisi, jonka jälkeen voit vertailla niitä ja valita itsellesi sopivimman vaihtoehdon.

Maksaako luottokorttien vertailu?

Luottokorttien vertailu luottokortit.fi sivun kautta on täysin ilmaista, eikä se sido sinua mihinkään. Voit siis huoletta täyttää hakemuksen ja vertailla lainoja keskenään, vaikka et olisi vielä täysin varma luottokortin hankkimisesta.

Kuinka kauan kestää että saan luottokorteista tarjouksia? Entä koska saan itse luottokortin?

Käsittelemme hakemuksesi heti, joten saat tarjouksen luottokortista jopa jo saman, ja korkeintaan parin päivän sisällä. Hyväksyttyäsi haluamasi luottokorttitarjouksen saat kortin postissa pankin oman aikataulun mukaisesti.

Luottokortin saaminen pankista ei yleensä kestä paria viikkoa kauempaa. Aika vaihtelee pankkien ja luotonantajien välillä, mutta yleensä kortti saapuu postissa noin 1-2 viikon sisällä.

Luottokortin valitseminen

Mitä kannattaa huomioida luottokorttia valitessa?

Luottokorttia valitessa kannattaa miettiä mikä olisi itselle sopivin luottokortti. Luottokortteja on useita erilaisia, ja kaikkien sisältö ja maksut vaihtelevat hieman toisistaan. Perusluottokorttien lisäksi saatavilla on esimerkiksi lentopiste-, sekä bonuspiste-luottokortteja. Luottokorttia hakiessa kannattaa siis miettiä mitkä ominaisuudet luottokortissa ovat itselle tärkeitä. Onko tärkeämpää esimerkiksi saada luottokorttiin alhainen korko, vai saada kerättyä luottokortilla lentopisteitä ostosten yhteydessä?

Mikä luottokortti on edullisin?

Luottokorteista ei voi suoraan sanoa mikä on halvin vaihtoehto, sillä kaikilla korteilla on hieman eri maksut ja korkoprosentit. Vaikka joku luottokortti olisi halvin vuosimaksun kannalta, saattaa täysin toinen kortti olla paljon halvempi vuosikoron osalta. Kaikessa edullisinta luottokorttia ei siis ole olemassa, sillä usea kortti on omalla tavallaan edullisin. Itselleen ja omille tarpeille edullisimman luottokortin löytää parhaiten eri luottokortteja vertailemalla. Luottokorttien vertailussa voit hyödyntää luottokortit.fi sivun ilmaista vertailupalvelua, joka kilpailuttaa ja vertailee lainat sinun puolestasi, jolloin säästyt turhalta vaivalta.

Mitä lisäetuja luottokorttiin voi saada?

Luottokortin lisäetujen määrä riippuu siitä, minkä tyyppisen luottokortin olet ottanut. Lisäedut vaihtelevat paljon myös eri pankkien välillä. Yleisimpiä lisäetuja joita voit saada luottokorttien yhteydessä ovat esimerkiksi matkavakuutus, lentopisteet, ostoturva, maksutapaetu, sekä palkintopisteiden kerääminen. Luottokortin lisäedut riippuvat täysin kortista, ja siitä minkä tyyppinen kortti on kyseessä. Lentopiste-, ja bonuspisteluottokortteihin saa yleensä helpommin mukaan erilaisia lisäetuja, kuin perusluottokortteihin. Luottokorttia valitessa kannattaa miettiä mikä on juuri sinulle tärkeää luottokortissa. Jos arvostat erilaisia lisäetuja, kannattaa sinun tutustua tarkemmin lentopiste-luottokortteihin, sekä muihin bonuspiste-luottokortteihin.

Mitä luottokortti maksaa?

Jokainen luottokortti on hieman eri hintainen, ja se myönnetään hieman erilaisten ehtojen mukaan. Luottokortti itsessään on yleensä ilmainen, mutta se voi sisältää vuosi-, ja tilinkäsittelymaksuja, joita sinun on maksettava vaikka et käyttäisikään korttia. Jos annat kortin luoton kerätä korkoa, myös tämä maksaa kortillesi määrätyn korkoprosentin verran.

Mitkä ovat yleisimmät luottokorttiyhtiöt?

Maailman yleisimmät luottokorttiyhtiöt ovat Visa, MasterCard, American Express, sekä Diner’s Club. Näistä kaksi ensimmäistä, Visa ja MasterCard, ovat Suomessa yleisimmin toimivia luottokorttiyhtiöitä, ja niiden kortteja voikin hakea useimpien suomalaisten pankkien kautta. Luottokortit.fi sivun kilpailuttamat luottokortit ovat joko Visan tai MasterCardin luottokortteja. Kahta viimeisimpää luottokorttia, American Express ja Diner’s Club kortteja, voi hakea suoraan luottokorttiyhtiöltä.

Kuka saa luottokortin? Ongelmia luottokortin hakemisessa?

Miten luottokortin luottoraja määräytyy?

Luottoraja määräytyy henkilökohtaisesti jokaiselle luottokortille ja sen hakijalle erikseen. Luottoraja saattaa ensin luottokortin saadessa olla esimerkiksi 600-1000 euroa. Tätä voi sitten pikkuhiljaa pystyä nostamaan korkeammaksi ottamalla yhteyttä luottokortin myöntäjään, jos luottokorttilaskut maksaa tunnollisesti, ja hyvää asiakkuutta on takana jonkin verran.

Täytyykö minun tienata tietty palkka jotta saan luottokortin?

Jotkin pankit vaativat luottokortin hakijalta vakituisen työn, ja tietyn määrän kuukausituloja, jotta he myöntävät hakijalle luottokortin. Kaikkien pankkien kanssa tämä ei kuitenkaan päde, vaan luottokortti voidaan myöntää millä tahansa palkkatasolla. Korkeampaa luottorajaa varten yleensä vaaditaan jokin tietty määrä tuloja, mutta tämä vaihtelee suuresti luottokortin myöntäjien välillä.

Onko luottokortin saamiseen ikärajaa?

Yleisin ikäraja luottokortin saamiseen on 18 vuotta. Joissakin luottokorteissa ikäraja voi olla 19, 20, tai 24 vuotta. Pankit ja muut luottokorttien myöntäjät määrittelevät itse ikärajat luottokortin saamiseen, joten ne voivat vaihdella suurestikin eri luottokorttien välillä.

Voiko työtön saada luottokortin?

Usea luottokortin myöntäjä vaatii hakijalta vakituisen työpaikan, koska luottokortti on periaatteessa velkaa, ja pankit haluavat varmuuden sille, että maksat luottokorttilaskusi pois. Moni pankki ja luottoyhtiö myöntää kuitenkin luottokortin myös ilman vakituista työpaikkaa, joten luottokortin saaminen on melko yksilöllistä. Voit myös työttömänä saada luottokorttiin hieman alhaisemman luottorajan, joka sitten nousee hyvän asiakkuuden myötä.

Miksi minulle ei myönnetä luottokorttia?

Jos sinulle ei myönnetty luottokorttia, voi tämä johtua monesta eri syystä. Saadaksesi luottokortin sinun on oltava täysi-ikäinen ja luottotietojen on oltava kunnossa. Usein pankit myös tarkkailevat muita asioita, kuten sitä onko sinulla vakituinen työsuhde, tai paljon velkaa eri lainoista. Myös useat tilinylitykset voivat estää luottokortin saamisen. Jos et saa luottokorttia hakemastasi pankista, voit silti hakea ja saada luottokortin toiselta pankilta tai luotonantajalta. Tähän useiden eri luottokorttien kilpailuttamiseen auttaa luottokortit.fi.

Saako opiskelija luottokortin?

Monella pankilla on erikseen määritelty opintopisteiden määrä, jonka ylitettyään opiskelija voi hakea kyseiseltä pankilta luottokorttia. Usein tämä määrä on jossakin 45-120 opintopisteen välillä. Opiskelija pystyy näin hankkimaan luottokortin jopa 1 000 euron luottorajalla. Kaikki pankit ja luotonantajat eivät vaadi opintopisteitä luottokorttien myöntämiseen vaikka hakija olisikin opiskelija, joten luottokorttia voi hakea useasta eri paikasta vaikka opinnot olisivatkin vasta alussa.

Luottokorttilasku & muut maksut

Mitä minimilyhennys tarkoittaa?

Luottokortin minimilyhennys on se summa, jonka verran luottokorttilaskua on kuukaudessa vähintään lyhennettävä. Minimilyhennys on aina merkitty selvästi luottokorttilaskuun. Jos maksat luottokorttilaskusta vain minimilyhennyksen joka kuukausi, alkaa luotolle jäävä vielä maksamaton summa kasvaa korkoa.

Miten luottokorttilasku maksetaan?

Luottokorttilaskuun on aina merkitty kaksi eri summaa, minimilyhennys ja luoton kokonaissumma, joista voit maksaa kumman haluat. Luottosi kokonaissumma on näistä luvuista se, joka sinun kannattaa rahojen riittäessä maksaa pois. Näin luottokorttisi ei ala keräämään korkoa, vaan maksat koko laskun summan kerralla pois.

Toinen luottokorttilaskuun merkitty summa on luottokorttilaskusi minimilyhennys. Tämä on se summa, joka sinun vähintään on maksettava pois laskun eräpäivään mennessä. Vähimmäissumma on vain osa luottosi kokonaissummasta, joten jos maksat vain sen etkä luottosi kokonaissummaa, alkaa luottokortillesi jäänyt velka keräämään korkoa. Koron kertymisen voi siis estää maksamalla luottokortin kokonaissumman kerralla pois.

Kuinka usein luottokorttilasku tulee?

Luottokorttilasku saapuu postissa kerran kuukaudessa. Laskua ei ole pakko maksaa kerralla pois, vaan laskussa on aina ilmaistu se minimilyhennys, joka sinun on kuukaudessa maksettava.

Mitä muita maksuja luottokortin omistamisessa on?

Luottokorttilaskuun voi olla lisätty myös muita maksuja, kuin pelkästään kortilla maksetut ostokset ja näiden mahdollinen korko. Eri luottokortit sisältävät eri suuruisia vuosimaksuja, kuten vuosi-, tai kuukausimaksuja. Luottokortin vuosimaksu on yleensä jotakin 0-90 euron välillä. Tämän lisäksi useat pankit veloittavat luottokortista tilinhoitomaksua, jos korttisi luotto pääsee keräämään korkoa. Tämä on yleensä noin 0-5 euroa/kuukausi. Luottokorttiin kuuluu siis muitakin maksuja, kuin pelkästään luotolle kertyvä korko.

Miten luottokortin korko määräytyy?

Jokaisen luottokortin vuosikorko vaihtelee hieman toisistaan. Kaikkien luottokorttien korko on yleensä sidottu 3 kk Euribor-korkoon. Tämän lisäksi luottokortissa on jokin oma korko, joka pyörii yleensä 10 % molemmilla puolilla. Luottokortin korko voi siis olla esimerkiksi 3 kk Euribor-korko + 9,5 %. Korosta määrää se pankki tai luotonantaja, josta olet luottokorttia hakemassa. He taas määrittelevät koron pääasiassa oman tuoton ja maailman talouden mukaan.

Mitä luottokortin todellinen korko tarkoittaa?

Luottokortin todelliseen korkoon on laskettu kaikki kortin “piilomaksut”, eli mahdolliset muut maksut jotka kuuluvat kortin hankkimiseen, ja vuosittaiseen käyttöön. Tähän voivat kuulua muun muassa luottotilin avausmaksu, tilinhoitomaksut, sekä kortin vuosimaksu. Todellisen koron suuruuden näkee aina luottokorttia hakiessa pankin antamasta tarjouksesta. Siihen kannattaa perehtyä kunnolla, jotta tietää minkälaista luottokorttia on tilaamassa ja millä hinnalla.